top of page

Hol adóznak a világon a legkevesebbet a kriptó után? 10 Kripto adóparadicsom 2024-ben

Az egyik gyakori kérdés még azoktól is felém, akik nem rendelkeznek milliós befektetésekkel a kriptovaluták terén, hogy hol és mennyit kell adózni utánuk? Nem értem sokszor olyan, mintha az adótól való félelem elvenné az emberek kedvét a befektetésektől, pedig korántsem egy bonyolult dologról van szó. Ha meg fizetned kell az azt jelenti, hogy ügyes voltál és nyereséged keletkezett. A magyar adózási rendszert részletesen kifejtem a Kriptovalutákról Konyhanyelven könyvemben is, amiből látni fogod ennek a működését itthon, így ezt nem részletezem ismételten.




Bár elkerülhetetlenek napjainkban a kriptovaluta tranzakciókra vonatkozó adók, az alábbi országokban barátságosabb adópolitika vár a kriptovaluta befektetők számára, így ha nagyban játszol érdemes elgondolkoznod, hogy mit tudsz csinálni:

Kajmán-szigetek: Üzletbarát légkörrel megkülönböztetett helyről van szó, amit sokan tudnak, a Kajmán-szigeteken nem vetnek ki jövedelem- vagy tőkejövedelemadót vállalkozásokra vagy magánszemélyekre. Ez egy biztonságos menedéket nyújt a kriptovaluta tulajdonosoknak és kereskedőknek.

Portugália: Az egyéni kriptovaluta kereskedők számára elérhetőek az adómentes kereskedések és tranzakciók. Csak azok a vállalkozások, amelyek elfogadják a kriptovalutákat adókötelesek bevételük után.

Fehéroroszország: A kriptovaluta bányászat és kereskedelem adómentes volt egészen 2023-ig, és személyes befektetésként tekintik.

Németország: Nincs tőkejövedelemadó a kriptovalutákon, amelyet egy évnél hosszabb ideig tartanak meg. Ha a rövid távú nyereség meghaladja a 600 eurót, akkor adóköteles vagy.

Malajzia: Mivel a kriptovalutákat nem sorolják az eszközosztályok vagy törvényes fizetőeszköz kategóriájába, az egyéni befektetők alkalmi tranzakciói nem adókötelesek.

Málta: Nincs tőkejövedelemadó a hosszú távú kriptovaluta tartásokra. Bár a napi kereskedők 35% adót fizetnek.

Szingapúr: Azok a vállalkozások, amelyek elfogadják a kriptovalutát fizetési eszközként, jövedelemadó kötelesek, bár a hosszú távú kriptovaluta tartás mentes a tőkejövedelemadótól.

Szlovénia: A kripto vállalkozásoknak vállalati jövedelemadót kell fizetniük, míg a kriptovalutával kereskedő egyének nem adóznak.

Puerto Rico: Kvalifikált befektetők számára nullszázalékos adót kínálnak a kriptovalutára, és nincs tőkejövedelemadó a helyben tartózkodás ideje alatt.

Svájc: A professzionális kereskedelem és bányászat jövedelemadóval terhelt, de az egyéni kriptovaluta kereskedelem mentes a tőkejövedelemadótól.


Ha tudni szeretnéd, hogy mit kell tudnod mielőtt befektetsz ebbe az eszközosztálya olvasd el a velem készült Blikk cikket:


"Ezt mindenképpen fontolja meg, mielőtt kriptovalutába fektetné a megtakarítását!"





Ha jobb pénzügyi helyzetbe szeretnél kerülni és anyagi biztonságban élni, megismerni olyan befektetéseket, mint a részvények, ETF-ek, ingatlanok, kriptovaluták, corwdfounding, és egyéb alternatív befektetések és pénzkereseti lehetőségek, ha szeretnél korai nyugdíjas lenni a FIRE mozgalom keretein belül és vagyont építeni, akkor szeretettel várlak a Pénzügyi oktatókubomba, ahol rengeteg videós tananyag vár rád:




Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a befektetési és pénzügyi könyvek a neked valók! Rendeld meg őket még ma és kezdj el gazdagodni!





Új vagy a pénz világában én nem tudod hol kezdd el, én igen! A Takarékos Milliomos Képző című pénzügyi könyv a tökéletes választás elkezdeni a megtakarítási és befektetési utadat!



Át akarod látni a pénzügyeid? Itt vannak a pénzügyi tervezőim és exceleim, amire minden befektetőnek szüksége van a gazdagság újtán:




Vannak ingyenesen letölthető anyagaim is, válassz egyet a kedvedre ezek közül az ingyenes személyes pénzügyi anyagok közül!







Velem szeretnél tanulni és befektetővé válni, beszéljünk!










Figyelem: A jogszabályok folyamatosan változnak, ezért nem vállalok garanciát ennek alakulására, ha útnak indulsz! Neked kell egy helyi jogi és adóügyi ismeretekkel rendelkező szakemberrel konzultálnod döntés előtt!

Comments


bottom of page