top of page

Hülye vagyok, mert elbuktam az összes pénzem egy projektben!


A diverzifikáció hiánya

Ahhoz, hogy csökkentsük a kockázatunkat diverzifikálnunk kell. Ez a gyakorlatban 30-50 vagy 100 eszköznek a kiválasztását és tartását is jelenti egy portfólióban ha mondjuk a részvénypiacon gondolkozol. Például az, hogy két fajta Kriptovalutát és egy részvényt veszel egymillió forintért három egyenlő értékben, az egy nagyon gyengén diverzifikált portfólió! Nyilván valahol el kell kezdeni, de érdemes minden hónapban új eszközöket betenni az adott portfólióba, mert az esések várhatók a piacokon és így kisebb a kockázatunk. Természetesen fontos mindezt költséghatékonyan tenni és ésszerű összegekkel befektetni egy-egy termékbe. Nyilván mi vagyunk a legnagyobb veszélyforrás a saját befektetéseinket tekintve, hogy képesek vagyunk-e a megfelelő eszközöket kiválasztani. Ellenben a nagy számok törvénye és a tanulás segít nekünk ebben. Diverzifikálni nemcsak a tőzsdéken kereskedhető eszközökkel érdemes, hanem ha az ember nyitott, akkor sok eszközosztályba beléphet idővel!




Azt mondják a gazdag emberek bevételei 7 forrásból érkeznek egy időben, így ha egyik kiesnek a bevételeik közül, akkor lenne másik forrásuk, ellenben a munkajövedelemmel, ahol csak a munkabéréből él az ember a ledolgozott órák után.

Íme a gazdagok 7 bevételi forrása:

  1. Osztalékbevétel

  2. Kamatfizetések

  3. Bérbeadásból származó jövedelem

  4. Vállalkozói bevétel

  5. Fizetés

  6. Jogdíjak és eladási jogok

  7. Értéknövekedés, tőkenyereség


De amúgy miért mondom azt, hogy sokan buknak? Mert tudom, hiszen felhívnak! Egyre többször hallom azt, hogy "Hülye vagyok, mert elbuktam az összes pénzem egy projektben!" vagy "Rosszkor szálltam ki, mert kellett a pénz." vagy "Átvertek, mert nem tudtam mit csinálok!"


A helyzet az, hogy a befektetések világában rengeteg hiba leselkedik rád. Nem képes egy kezdő befektető megfelelő rizikómenedzsmentet kialakítani, mert nem tudja hogyan kell!


Mégis miképp tanulhatná ezt meg valaki könnyedén?


Itt egy tanulható képességről beszélünk, amit megpróbáltam neked a lehető legegyszerűbb módon és érthetőbb formában összegyűjteni! Képzeld el, hogy 2023-ban annyira foglalkozatott engem a gondolat, hogy megtanulják a kezdő befektetők elkerülni a nagy bukásokat, hogy könyvet írtam az ÉLETRŐL, mely egy nagymértékben a pénzügyekkel és befektetésekkel foglalkozó könyv, mely hamarosan kiadásra kerül!


Ennek a könyvnek egyébként most indítottam el az Előrendelési kampányát!


A Tantárgy neve: ÉLET! című könyvem előrendelési kampányáról van szó, melyhez rengeteg ajándékot és ingyenes kiszállítást biztosítok elővásárlóimnak!


Új könyvemben megismerheted a pénz világát és azt, hogyan tudod megszerezni és megőrizni azt. A könyv egyszerre oktat és inspirál, bemutatja a pénz és az élet kapcsolatát és segít eligazodni a társadalmi, gazdasági és pénzügyi kérdések útvesztőiben.


Különleges előrendelési kampányom keretein belül rendeld meg még ma és számos ajándékkal jutalmazlak meg 6490 Forint értékben! Töltsd le a könyv Ingyenes betekintő fejezetét, melyben láthatod már a tartalomjegyzékből, hogy mennyi tudást is sikerült ebbe a könyvbe összegyűjtenem a pénzügykeről! Vagy egyenesen irány a megrendelés oldal és biztosítsd magadnak ezt a finom, ropogós és frissen nyomtatott pénzügyi könyvet. Az előrendelés Május 7.-ig éjfélig tart, így nagyon figyelj erre a dátumra, nehogy lemaradj róla!


A pénzügy tipikusan az a téma amibe bele lehet keveredni. Ez nem csoda, hiszen életkor, nem, vallás, lokáció, etnikai helyzet, történelem, befektetési termékek, statisztikai adatok, családi háttér vagy millió más szempontból is meg lehet közelíteni, és ebben a könyvben is szó lesz ezekről a szempontokról. Mindenki másra vágyik, mindenkinek más a kapcsolata a pénzzel és mindenki éhen hal miatta, ha nincs. Könyvet írni arról, amit nem tanultunk az iskolában és senki nem mesterelhet teljesen, mert mindenki másképp áll hozzá tényleg nehéz. A legnagyobb kihívások közé tartozik szakmailag, amit most meg próbálok megoldani. Hallottam több embertől miközben ez a könyv készült, hogy: “Pofába kell mondani, mert ebből lehet tanulni.” - Így ezt is megkísérelem ebben a könyvben.



 A könyv számos területet részletesen bemutat ahhoz, hogyan tudod elérni a személyes pénzügyi céljaidat.
 
Fő témakörök:
  • Pénz a Társadalomban: Hogyan alakult ki a pénz és mi az alapja?

  • Munka és Karrierutak: Hogyan építs Karriert és rengeteg pénzkereseti lehetőség, amit akár holnap el tudsz kezdeni!

  • Pénz, Élet és Sorsok

  • Befektetések és a Tévhitek: Hogyan bankolj jól? 19 hiba, amit minden kezdő befektetőnek részletesen ismernie kell!

  • Portfólió építés: Részvénypiac, ETF-ek, Arany, Kötvények, Állampapírok, Kriptovaluták, Ingatlanpiaci befektetések stb.

  • Gazdagodás: Gyakorlati számolások, amivel látod a saját jövőterved!


De mit is kapsz, mint előrendelő? Hiszen, ha megtisztelt a bizalmaddal, ajándékok is járnak!

Bónuszként, minden előrendelés esetén ajándékokat is kapsz! Ez csak és kizárólag a könyv azon előrendelőire vonatkozik, akik a www.szakonyikrisztina.hu oldalon vásárolnak. TÖLTSD LE MÉG MA AZ INGYENES BETEKINTŐ ANYAGOT, MELYBEN BELEOLVASHATSZ A KÖNYVBE!

Minden előrendelőmet meg szoktam jutalmazni különböző ajándékokkal, így elmondom, hogy mi vár rád, ha az elsők között kapod kézbe ezt a könyvet. - Ingyenes házhozszállítás Magyarország területén a lakcímedre! (Ha nem Magyar címed van, akkor is előrendelhetsz, viszont írni fogok a szállítási költségek végett egy e-mailt!) - Dedikált könyv, személyre szóló jókívánsággal! - Ajándékba adom a 2500 Forint értékű Bevétel-Kiadás tervező excel fájlt, amit innentől kedzve használhatsz a saját költségeid nyomon követésére és elemzésére, valamint a könyvben rengeteg tippet is fogsz találni, hogy miképp működik ez a gyakorlatban és miért is fontos! Így egy ténylegesen használható eszközzel rendelkezel a könyv mellett, amit olvasás közben, mint gyakorlati feladatot megvalósíthatsz. - További ajándékként megkapod A Takarékos Milliomos Képző Munkafüzetét (PDF), melynek az értéke 2990 Forint, így összességében 5490 Forint értékű ajándékot kapsz még a könyv mellé! - Azt még nem is mondtam, hogy a vételárból, mint előrendelő további -1000 Forint kedvezményt adok neked, azaz ajándékokkal együtt így 6490 Forinttal több marad a zsebedben! Mi ez, ha nem deal? Gyere és rendelj most elő egy könyvet és fedezd fel a Tantágy neve: ÉLET! című könyvet!


Ne felejtsd el letölteni az Ingyenes betekintőanyagot, hiszen ebben láthatod a könyv tartalomjegyzékét is:





コメント


bottom of page